PRIVATNOST I ZAŠTITA PODATAKA

Društvo
Služba za korisnike
PRIVATNOST I ZAŠTITA PODATAKA

U Remingtonu su privatnost naših korisnika, zaštita osobnih podataka i njihovo korištenje u tajnosti prioritet te slijedimo sve zakone propisane od strane države, kao i europska pravila i regulacije o zaštiti podataka. Ispod možete pronaći neke važne aspekte o tome koje informacije i osobne podatke sakupljamo i kako ih koristimo, uključujući koje informacije su sakupljene, kako su korištene i s kim su dijeljene.

1. Prikupljanje, obrada i korištenje podataka

Kao i na većini stranica, našu stranicu možete posjetiti bez odavanja svog identiteta ili osobnih podataka. Mi prikupljamo informacije koje se tiču ukupnog broja posjeta, ukupnog vremena provedenog na stranici, koje stranice su posjećene, i snimamo informacije s vašeg pretraživača, posebno vašu IP adresu te karakteristike softvera i hardvera. Ove informacije se prikupljaju kako bismo mogli odrediti na koji način se naša stranica koristi te kako se može poboljšati.

Mi pohranjujemo samo informacije i osobne podatake (u daljnjem tekstu "Podaci") koje prenosite dobrovoljno, primjerice u tijeku online narudžbe, registracije ili upita putem našeg kontakt obrasca - to su posebice vaše ime, adresa i e-mail adresa.

Kada nas kontaktirate po prvi put, mi stvorimo profil korisnika u našoj bazi podataka. Svi daljnji Podaci, koje nam dostavite u kasnijim fazama, biti će pohranjeni pod tim profilom.

U slučaju da nam odate bilo kakve Podatke o drugim osobama, npr. o suprugu/supruzi ili kolegama, podrazumijeva se da za obavljivanje takvih informacija imate potrebnu dozvolu.

Korisnici mlađi od 18 godina neće odavati nikakve Podatke ili bilo kakve podatke na našoj internet stranicic bez dozvole roditelja ili zakonskog skrbnika.

Osim ako vam nije rečeno drugačije u vrijeme kada su vaši Podaci objavljeni, takve informacije se zadržavamo i koristimo za upravljanje vaših zahtjeva i/ili upita i/ili drugih pitanja što proizlaze iz bilo kojeg sporazuma između vas i nas, primjerice za isporuku proizvoda i platnih transakcija, kao i za tehničke potrebe uprave.

2. Pohrana podataka

Mi pohranjujemo sve Podatke koji prenosite nama, sve dok ne povučete svoju suglasnost. Imate pravo tražiti djelomično ili potpuno brisanje vaših Podataka u bilo kojem trenutku. Mi ćemo provoditi takve zahtjeve bez odgode. U slučajevima u kojima smo zakonski obvezani na pohranu Podataka, ti Podaci neće biti izbrisani, već blokirani.

3. Pravo na pristup podacima

Na pisani zahtjev možete dobiti informacije o Vašim pohranjenim Podacima.

4. Pretplata na našu mailing listu

Ako ste se pretplatili na našu email mailing listu, mi ćemo koristiti podatke koje smo prikupili uz vaš izričiti pristanak za slanje email newslettera. Naznaka vaše e-mail adrese, imena i prezimena je obavezna. Sve ostale informacije pružate dobrovoljno i pomažete nam u slanju e-mailova koji su relevantni za vas. Newsletteri će sadržavati aktualne ponude, vijesti i informacije o našim proizvodima.

Mi stalno nastojimo unaprijediti naše usluge. To uključuje i analizu e-mail newslettera koji su poslani, primjerice jesu li unešene email adrese dostupne, je li newsletter pročitan, koji linkovi unutar newslettera su korišteni te je li primljen kakav odgovor ili povratni email.

Podaci neće biti proslijeđeni trećim stranama. Možete otkazati pretplatu na naš email newsletter u bilo kojem trenutku i s trenutnim učinkom za ubuduće. To je moguće učiniti klikom na link za otkazivanje pretplate na dnu našeg email newslettera ili nas možete kontaktirati putem našeg kontakt obrasca ili putem emaila na našu službu za korisnike: Info@eu.spectrumbrands.com.

5. Cookies

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše posjete na naše internet stranice te sakupili i pohranili podatke za potrebe marketinga i optimizacije. Kolačić je malena tekstualna datoteka koju šalje internet server na vaš preglednik i pohranjuje se na tvrdi disk vašeg računala te dopušta prepoznavanje preglednika koji se koristi. Kolačići koje koristimo ne pohranjuju osobne informacije, već nam pomažu u osmišljavanju korisničkog profila koristeći pseudonim. Oni ne mogu oštetiti vaš sustav.

Možete deaktivirati korištenje kolačića u bilo kojem trenutku promjenom preferenca vašeg preglednika.

Saznajte više o Pravilniku o kolačićima ovdje.

6. Prijenos podataka trećim osobama

Ne proslijeđujemo Podatke koje sakupimo trećim stranama, posebice ne prodajemo, iznajmljujemo ili izmjenjujemo vaše Podatke, osim ako je takvo objavljivanje nužno od strane zakona ili izričito opisano u nastavku. U slučaju da uslugu koju ste zatražili od nas vrše zastupnici ili unajmljena strana, naši partneri su obvezni Podacima rukovati povjerljivo i u skladu sa zakonskim odredbama za potrebe ovih usluga. Dodatno, zatraženi su da postupaju s vašim Podacima u skladu s ovim Pravilima o privatnosti i zaštiti podataka te važećim zakonima.

7. Sigurnost

Mi brinemo za sigurnost Vaših Podataka i koristimo sve tehničke i organizacijske mogućnosti da pohranimo Podatke na način da treće osobe ne mogu doprijeti do istih.

Svi Podaci su pohranjeni na serverima koji udovoljavaju visokim sigurnosnim standardima i zaštićeni su od pristupa neovlaštenih osoba te od zlouporabe.

Za dodatne informacije o zaštiti Podataka možete nas direktno kontaktirati:

VARTA Consumer Batteries GmbBH & Co. KGaA

VARTA Consumer Batteries GmbH & Co. KGaA
Alfred-Krupp-Str. 9
73479 Ellwangen, Germany

Telefon: +49 (0) 7961 – 83 77 0
Faks: +49 (0) 800 827 827 4
info@eu.spectrumbrands.com

 

© VARTA Consumer Batteries GmbH & Co. KGaA, Prosinac 2012

Use translation key: CONVAR_DESCRIPTION